Posted by: victorblog | 2 August 2008

Prinţ sau cerşetor?

Cea mai profitabilă afacere ? Cerşetoria. Dacă stau şi mă gândesc că unii cerşetori fac câteodată şi 30 de lei pe oră nici nu-mi mai vine să mai stau până termin facultatea.

Presupunem că un cerşetor „munceşte” 8 ore pe zi (deşi el practic cerşeşte toată ziua). 8 X 30=240 de lei pe zi lucrătoare. Nu includem aici şi sâmbăta şi duminica deoarece mai trebuie omul să se şi odihnească.

240 X 20 de zile lucrătoare pe lună=4800 de lei pe lună. Un salariu mai mult decât suficient, un salariu pe car emulţi dintre noi nu o să-l avem niciodată, nici măcar in 2-3 luni. Eu spre exemplu sper să termin Automatica la anul. Cine naiba o să-mi dea mie măcar 2000 de lei pe lună? Nu mai bine mă fac cerşetor? Iau mai mulţi bani, nu lucrez sămbăta şi duminica, nu tu stres, nu tu director sau şef enervant. Plus că dacă nu ai chef de cerşit azi te duci mâine sau poimâine şi tot ajungi la o sumă frumuşică. La banii ăştia îţi permiţi multe: o casă, o maşină destul de bună, concedii în străinătate.

Bineînţeles că nu-ţi poţi lua concediu ca cerşetor, exact când e concediul la oamenii muncitori. Pentru că exact atunci e aglomeraţia la mare sau la munte. Atunci iese banul ca niciodată. Sau de Crăciun sau de Paşti. Atunci e românul milos, cu dare de mână. Atunci poate ai bani şi de Paris şi de Egipt!

Eu unul m-am săturat de cerşetorii ăştia! Unii au putere de muncă dar nu fac nimic în privinţa asta. Ar putea să ia şi ei măcar salariul minim, sau să muncească cu ziua (40 lei), da’ ce ei sunt proşti? Atâta timp cât românul e milos, merge „leafa”!

Ieri un nene cam negricios cu hainele murdare, cu statură medie şi cu destulă putere în braţe m-a oprit pe stradă să-i dau un leu să-şi cumpere şi el o pâine „că mor copiii de foame”. Acelaşi nene pe care-l văzusem cu câteva ore la magazine cumpărându-şi o sticlă de ceva ( săniuţa). Da era acelaşi pentru că e localitatea mică, nu există doi oameni la fel. Peste vreun an îl văd cu vilă şi cu Merţan.

Concluzia: NU DAŢI BANI LA CERŞETORI!


Responses

  1. […] 8 august 2008 Posted by Admin in general. Tags: cersetori, romania trackback Scriam aici despre cerşetori şi despre câţi bani obţin unii din practica asta. Astăzi, […]

  2. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.


Leave a comment

Categories