Posted by: victorblog | 26 June 2008

O ţigară careva?

Din 1 iulie (pe lângă scumpirile la toate utilităţile) vom putea vedea pe pachetele de ţigări nişte imagini sugestive despre efectele fumatului. Sloganuri ca “Fumatul poate cauza o moarte lentă şi dureroasă” sau “Fumatul încetineşte circulaţia sângelui şi provoacă impotenţă” vor fi ilustrate cu câte o poza foarte explicită.

Astfel de imagini vor ocupa 30% din faţa principală a pachetului şi 40% din faţa secundară. Doreşte careva o ţigară?


Responses

  1. Da, bineînțeles. Încă n-au ajuns să-mi pună imagini de-astea și pe tabachera. 🙂

  2. e mişto pentru că o să fac colecţie de poze:D

  3. Dupa ce am vazut imaginile acestea,sigur nu o sa ma apuc de fumat …

  4. […] trackback Fiecare  ţigară îţi face rău… Pentru mulţi fumători e o abureală. Noile pachete de ţigări cu imagini horror au menirea de a face fumătorii să se lase de fumat, iar pe cei care […]

  5. alexandra…nu te-a intrbat nimeni:))
    victor…eu te-am vazut ca fumezi…mincinos mic

  6. Si care e problema ta ,daca mi-am spus parerea ???? Sau trebuie sa-ti cer tie voie inainte sa postez un comentariu ?? :))

  7. =))) ce tari sunt imaginile…. eu cred k le faceam mai faine puneam un om cu un cutit in mana si un om intins pe spate cu plamanii scosi afara si inegriti cu negru de fum =))….. ma doare la basca de pozele lor =))

  8. atunci vezi filmul de aici:

    Fiecare ţigară îţi face rău…

  9. Mi-e sila de ipocrizia crasa care se ascunde in spatele acestor mesaja. In primul rand, sunt niste exagerari absolut grotesti. In al doilea rand, statul nu are absolut nici o jena sa ii taxeze tot mai mult pe fumatori. Banii n-au miros! Asa-zisul “fumat pasiv” este o minciuna ordinara. Nu s-a demonstrat nici macar un caz de deces din aceasta cauza. Statisticile aruncate despre efectele fumatului sunt exagerate si irelevante. In fond, e vorba doar de bani aici! Mai mult decat faptul ca fumatul ar “dauna sanatatii”, marile corporatii sunt deranjate ca sclavii lor pierd timpul cu fumatul in loc sa munceasca nonstop. La fel, si firmele de asigurari au ajuns la concluzia ca o societate de nefumatori e mai rentabila pentru afacerile lor.

    Tin sa precizez ca NU sunt fumator, nu am fumat vreodata si nici nu intentionez sa o fac. Dar stiu foarte bine ca persecutia fumatorilor este doar un pas. In viitor vor interzice si alcoolul, si cafeaua. Foarte posibil si carnea – ca deh, trebuie sa fim niste erbivore docile, sa mancam varza si orez si sa bem apa plata; si sa muncim constiinciosi 16 ore/zi; fara pauza. Ba, mai mult, sa ii iubim pe conducatori pentru ceea ce ne ofera!


Leave a comment

Categories