Posted by: victorblog | 20 July 2008

Cine e de vină?

Un copil de 11 ani, Archip Mihai, a fost găsit vinovat pentru că a “tamponat”, pe trecerea de pietoni, un autoturism Skoda, condus de Mănescu Claudia Margareta Dana. Deşi pare incredibil, aceasta este concluzia expertului tehnic auto Cordonescu Gabriel, care a efectuat expertiza tehnică solicitată de către Poliţia Municipiului Constanţa. Astfel, în concluziile raportului, inginerul Cordonescu reţine următoarele: “Accidentul din 13.11.2007, de pe şoseaua Mangaliei, s-a produs în momentul în care pietonul Arhip Mihai Aurelian traversează pe trecerea de pietoni din zona Doraly, în fugă şi fără să se asigure, şi pune mâinile pe capota unui autoturism care frânează, rămas neidentificat, după care intră în partea laterală stânga a autoturismului Skoda, condus de Mănescu Claudia Margareta Dana.

Link

Pietoni atenţie pe unde accidentaţi maşinile. Fiţi foarte atenţi atunci când sunteţi pe zebră să nu accidentaţi maşinile care circulă cu viteză pe lângă voi. Chiar dacă sunteţi pe trecerea de pietoni, încercaţi pe cât posibil să nu avariaţi grav maşina pe care aţi accidentat-o. Totodată încercaţi să nu împroşcaţi caroseria sau şoferul cu sânge şi obligatoriu să aveţi RCA. Nu se ştie cât de folositor poate fi. Imaginaţi-vă că reparaţiile la o Skoda pot fi costisitoare, deci o asigurare v-ar prinde foarte bine. Fiind pieton beneficiaţi de  reducere substanţială, mai ales dacă în trecut nu aţi accidentat nicio maşină.

După ce accidentezi maşina condusă în viteză de un şofer daltonist, beat, fără carnet, centură şi acte, poliţia rurală te va ajuta să te prezinţi la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru investigaţii. Şoferul e martor că a încercat să evite accidentul, dar se pare că tu circulai cu viteză prea mare pe trecere şi nu te-a putut evita. Conform codului rutier tu eşti vinovat.  Daunele reprezintă contravaloarea reparaţiei maşinii, timpul pierdut şi bineînţeles contravaloarea berii şoferului care s-a spart în momentul în care tu ai accidentat maşina. Ruşine băi pietonule! Unde te crezi? Pe autostradă?

Pt visurat


Responses

  1. […] prima expertiză era vorba de un băiat de 12 ani, care măcar a supravieţuit impactului. De data asta accidentul s-a soldat şi cu […]

  2. […] se mai poate chiar aşa! Fiecare face ce-l taie capul :calcă pietoni pe trecere, conduc beţi şi scapă nepedepsiţi! Poate, poate în vreo 10 ani ne aliniem şi noi, […]


Leave a comment

Categories