Posted by: victorblog | 11 July 2008

Definiţie cocalar

Am tot căutat pe net definiţia cuvântului cocalar, dar nu prea am găsit-o. Pe dexonline mi-a răspuns :

Cuvântul “cocalar” nu a fost găsit, dar am găsit următoarele cuvinte apropiate: cocăzar

Nu mersi, nu vreau cocăzar. 🙂 Vreau cocalar.

În schimb definiţia adevărată a cuvântului cocalar:

Se recunoaşte, de obicei, după freza plină de gel, lanţuri groase de tinichea  la gât, tricou mulat şi bineînţeles roz inscripţionat cu „De puta madre” sau „Gigolo Italiano 800$”

Cocalarului îi place de obicei să se pozeze în oglindă şi apoi să posteze pozele pe contul lui de hi5, plin de sclipici şi  steluţe.

Spre uimirea noastră ştie să folosească tehnica modernă foarte bine, reusind să prelucreze foarte artistic pozele, adăugându-le cu mare măiestrie o grămadă de steluţe, inimioare şi texte inteligente. Foloseşte Yahoo Messenger pentru a ţine contactul cu membrii haitei şi pentru a da cât mai multe massuri din ce în ce mai idioate. Deşi în aparenţă animal inteligent, cocalarul nu ştie să se exprime decât prin fapte. O caracteristică aparte a cocalarilor este folosirea cratimei când nu trebuie sau acolo unde nu ar fi trebuit să existe niciodată: î-şi, face-ţi, etc.

Poartă în permanenţă ochelari de soare, chiar şi noaptea şi bineînţeles telefonul mobil de ultimă generaţie cu care poate reda în difuzor sunete percepute ca noi oamenii ca nişte zgomote ciudate, dar care pentru cocalar reprezintă „alinarea sufleţelului”.

Cocalarul umblă în haită, manifestându-se destul de zgomotos la apariţia femelei, denumită şi piţipoancă sau prinţesă.

Poate o mai îmbunătăţiţi voi!

M-am mutat pe Victorblog.ro


Responses

  1. Era sa uiti…ce s-ar face cocalarul fara manele???:))

  2. […] de cocalar in evidenta, le astept de la voi. Detalii despre definitia cocalarului gasiti si aici. Cine este smecherul? Definia de la dexonline ” ŞMECHERÍE, şmecherii, s.f. Faptul de a fi […]

  3. Foarte tare

  4. Pentru inteligenta voastra, COCAL inseamna os al bratului.Deci va ganditi si voi ce inseamna cocalar:)
    Si ca sa va delectati cu inteligenta voastra superioara, http://www.mcworld.org/cuvinte-tiganesti-in-romana/ si vedeti cate cuvinte folositi voi zilnic de la “cocalari” . Intr-adevar nici eu nu ii suport pe labagii aia care isi fac poze in oglinda si care au freze asa stil perdea.Dar asta nu inseamna ca daca ascult si manele sunt “Osos” .Deci inainte sa vorbeasca gura fara voi…poate va mai cultivati si voi si nu mai jigniti pe toata lumea 🙂 .Apropo, parintii vostrii nu cred ca au facut nunta pe Rock/House/Trance altele, si nici voi nu cred sa o faceti.Tot lautaresti o sa cante.Pentru ca sunt melodii specifice Romaniei.Spre deosebire de multe persoane care asculta muzica straina si nici macar nu inteleg limba.Deci mai ganditi-va

  5. una e muzica lăutărească, alta e muzica ţigănească influenţată oriental(adică manele). şi se poate face nuntă şi pe alte ritmuri (vezi chivu şi adelina). Dacă ei au făcut-o şi fără lăutari înseamnă că se poate…

    cocal înseamnă os al braţului, dar cocalarul nu este neapărat osos. tocmai invers :este o persoană care doreşte să-şi afişeze muşchii pentru a se lăuda.
    plus că eu nu am specificat nimic de ţigani în articol, eu vorbeam de acel om care nu place ochiului şî urechii umane… nu vorbeam neapărat de ţigani.

  6. M-am interesat mai bine, si termenul cocalar , in vremurile vechi, insemna Bisnitar , parca la tigani.
    Cat despre descrierea ta,
    “Se recunoaşte, de obicei, după freza plină de gel, lanţuri groase de tinichea la gât, tricou mulat şi bineînţeles roz inscripţionat cu „De puta madre” sau „Gigolo Italiano 800$”” astia nu sunt cei care asculta manele, astia sunt cei care traiesc pe banii parintilor si care nu au parte de atentie deoarece parintii lor muncesc mereu si le ofera bani in loc de iubire.Asa ca incep sa se afirme ei.Posteaza poze facute mai stiu eu prin ce locuri, pe toate site-urile specializate in asa ceva, pentru a capata atentia.De asemenea frezele ciudate si lucioase de la gel, tot pentru acelasi lucru, la fel si tricourile roz.Aici totusi daca te-ai interesa vei afla ca vara care tocmai a trecut au fost la moda culorile cat mai puternice, si nu s-a mai purtat asortat.Si dupa cum bine stiti probabil “e frumos ce imi place, nu e frumos ce e frumos”.
    “Poartă în permanenţă ochelari de soare, chiar şi noaptea şi bineînţeles telefonul mobil de ultimă generaţie cu care poate reda în difuzor sunete percepute ca noi oamenii ca nişte zgomote ciudate, dar care pentru cocalar reprezintă „alinarea sufleţelului”.

    Cocalarul umblă în haită, manifestându-se destul de zgomotos la apariţia femelei, denumită şi piţipoancă sau prinţesă.”
    Ochelari de soare purtati in permanenta, nu intalnesti la manelist, ci intalnesti la Houseri/Tranceri si alte derivatii ale cluberilor.
    Acum despre muzica la telefoanele mobile.Sa va dau eu un exemplu care “m-a marcat pe viata”.Deci eram pe la ora 13 prin orash (stau in centrul orasului Brasov) si mergeam sa cumpar tigari.Trec pe langa un grup de vreo 8 persoane, adepti ai muzicii rock.De la telefonul mobil al unuia dintre ei si auzeau urmatoarele versuri: “Vreau sa iti bag pula-n pizda, vreau sa te fut, sa mi-o sugi, sa te fut, te fut te fut te fut, in pizda te fut, te fut, in pizda , cu pula in pizda te fut” Deci mi s-a parut oribil ce ascultau eu in mijlocul unui oras, la inceputul unei strazi care este plina de turisti.Daca manelele sunt niste melodii urate, atunci melodiile acelea hard-rock, care au in texte doar despre satanism si futai si sa te omori si sa omori pe altii si mai stiu eu ce doamne iarta-ma………Despre haite, va spun eu ca nimic nu e mai urat decat sa vezi o “haita” de rock-eri iesind dintr-un bar, beti, si cu un comportament ostil.De ce “Cocalarii” aceia, pentru voi sunt manelisti?Daca va ganditi putin, eu cred ca 90% din toti care suntem suntem cocalari.Daca ne gandim la cuvantul cocalar ca si la “Impresar” “Figurant” adica ii place sa se dea mare.Nu il vad eu pe ala care daca ar primi un lant mare de aur sa zicem cadou, nu l-ar purta.Eu nu port aur de fel pentru ca nu imi place.Dar sincer sa fiu daca as primi un lant frumos poate l-as purta.Poate peste cativa ani cand o sa mai cresteti o sa va treaca ideile acestea pornite doar spre jignire si spre un nol fel de “rasism” daca ma pot exprima asa.Cel diferit de voi este exclus.Dar peste cativa ani cand o sa aveti o afacere, si o sa cautati clienti.Nu cred ca va mai ganditi, asta e cocalar si nu ma bag in afacere cu el.O sa te gandesti asta are bani, sau asta e un posibil client.Si daca isi baga toata “haita” in afacerea mea e si mai bine.Sau poate sa te imprietenesti cu unu de genu, care iti ofera un loc de munca foarte avantajos.Acum sunteti mici, si pot sa fac pariu ca alexandra90 de exemplu nu are mai mult de 18 ani.Deocamdata cei care fac astfel de categorisiri nu au avut nevoie niciodata de oameni.Cand o sa va vina mintea la cap nu o sa ii mai vedeti cocalari pe unii si mai stiu eu cum pe altii.O sa ii vedeti prieteni sau doar oameni.Din lipsa de ocupatie si pentru ca bani aveti de la parinti, inventati astfel de categorisiri.Sincer, sunt jalnici cei care fac asa ceva

  7. îi văd şi eu pe acei rockeri, dar nu am auzit să asculte muzică românească. nu stiam de nicio trupă de rock românească să înjure în halul ăşta.
    apoi eu nu am pomenit de cuvântul „manea” în descrierea mea făcută mai sus.
    şi dacă există asemenea trupă, atunci cei care ascultau muzică la telefon în centrul oraşului, foarte circulat, atunci, da şi ăştia sunt cocalari (sper că nu citesc blogul meu).
    e drept că nu suport acest tip de muzică, dar pe cei care ascultă manele nu-i pot considera cocalari. cocalari pot fi şi cei care ascultă rock, trance, house sau altele dar care se comportă conform definiţiei de mai sus.
    e o definiţie creată de mine, bazată mai ult pe pozele cu cocalari văzute pe diverse site-uri şi din experienţa personală (imposibil să n-avem vreun cunoscut al cărui comportament să nu-l agreezi).
    de la o definiţie generală (nu am acuzat pe nimeni, fie colorat sau nu) până la rasism mai e cale lungă. când vei vedea pe blog un articol în care eu acuz o minoritate (caz general) de prostie, incultură, etc. atunci se poate spune că e rasism.

    eu de mic am învăţat valoarea banului, aşa că nu vreau să mă dau mare. maşină, am o dacie gârbovită . telefon, un motorola care are aceeaşi vârstă cu sophia loren :), bani, foarte puţini strânşi din salariul de necalificat din vară (am lucrat şi eu cât am putut, acum sunt student în an terminal şi caut de lucru) şi normal şi de la părinţi. dar banii primiţi sunt insuficienţi pentru a mă lăuda. şi chiar dacă aş avea bani mulţi, i-aş cheltui cu grijă pe lucruri folositoare şi fără să mă laud. lauda e pentru alţii descrişi mai sus.

    apropo, dacă aş primi un lanţ gros de aur, nu l-aş purta pentru că nu mă reprezintă. cei apropiaţi nu-mi fac asemenea cadouri ca să le consider „de suflet”. aşa că-l pot vinde fără grijă şi-mi pot lua ceva folositor.

    eu am stat la internat în liceu. acolo erau alţi 7 oameni diferiţi care ascultau manele şi care mă obligau şi pe mine să ascult. dacă mie îmi place un gen de muzică şi te-aş obliga şi pe tine tu cum te-ai simţi?

    repet, nu am folosit termenii ţigan şi manele în descrierea făcută mai sus.

  8. io invatz la romana sunt al doilea din clasa si stiu cand sa folosesc o cratima si asc manele si numi place sclipiciu in exces de fapt deloc k e pt fufe,nu fac zgomote ciudate in aparitia femelei si nu dau redau muzica in strada la maxim k poate p altu il deranjeaza…… app nu sunt singura exceptie…………………Intr-o,si-si,intr-una etc..

  9. “k e pt fufe”
    “numi place sclipiciu”
    “p altu”

    Aha. Do tell 😉 Si eu eram prima-a doua-a treia, dar la un liceu de elita si nu am scris niciodata asa 😉 Daca vrei sa te lauzi, scrie IMPECABIL! Altfel…this happens!

  10. asta vroiam să scriu şi eu… dacă tot te lauzi scrie şi tu măcar corect româneşte.

    mi-a luat-o Luana înainte.

    încă ceva: tz, sh sunt pentru messenger. aici foloseşti ş, ţ, sau mai bine s, t.

  11. Mda interesanta descriere

    … si eu eram un pic curios de definitia acestui cuvant 😀 … si inca un lucru … nenea “Dodo” si eu is roker, am prieteni manelisti , ascult si rock si house , adica toate genurile de muzica inclusiv manele, dar in cazul manelelor cu mari exceptii… ascult doar anumite piese placute urechii… in fine … am ascultat si rock romanesc si chiar nu am intalnit HARDROCK (subliniez cuvantul) sa aibe acele cuvinte pe care tu le-ai impartasit … dar in fine …. mintea umana … stresu si oboseala dupa o zi de lucru poate sa iti joace feste 😀 ^^…
    Versuri de genul ala poate le intalnesti la BUG Mafia … trupa “adevarata” romaneasca (cu asta am zis totul despre ei)

    si nici chiar toti rockerii nu is alcoolisti (betivi), sau sa vorbeasca urat … cel putin aici prin Baia Mare … mie chiar imi place sa vorbesc cu un roker … dar cum ii si zicala aia : ” Nu caracteriza o cartea dupa coperta”

    Dar oricum multzumesc ca macar am inteles si eu un pic sensul acestui cuvant ^^

    Sarbatori fericite si cum a zis si Mantuitorul nostru : “Iubeste-ti aproapele” deoarece cu invidie si ura nu rezolvi nimic 😀

    Inca o data SARBATORI FERICITE shi un AN NOU cu cat mai multe realizari 😀

  12. @rockeruu: sărbători fericite şi ţie

  13. textu ala e facut de un roaker prost sau un emo kid batut de soarta

  14. pt a va scutii de o gramada de istorie si o gramade de date care poate o sa va plictiseasca , va zic direct , cocalarul era neamul de tigan cel mai josnic care nu stia nici o meserie care nu stia sa faca nimic era sarac lipit si manca cadavre de gaini etc. cam atat despre asta. Frate (dodo) sunt destule uscaturi in ambele paduri si in cea a rockerilor si in cea a manelistilor , rockul este un stil de muzica mult mai complex decat maneaua , este cel mai raspandit de pe glob , hip-hopul se trage din rock , nu cred ca vreodata un manelist ar putea canta cu o orchestra de opera sau cu vreun tenor , maneaua este ceva nul , a si inca ceva nu stiu daca ai observat in general rockerii sunt niste oameni foarte destepti daca o sa deschizi un subiect cam pe orice tema o sa ai ce discuta

  15. @andrei: ai dreptate.

    M-am mutat pe Victorblog.ro
    Poţi găsi acelaşi post aici


Categories