Posted by: victorblog | 16 December 2008

Greu de ucis I,II şi III

Vă prezint cele 3 personalităţi istorice greu de ucis. În afară de Bruce Willis, ordinea este:

Numărul 3: Edward Teach cunoscut ca şi  Barbă Neagră:

De ce trebuia să moară: Barbă Neagră era un pirat englez faimos. A avut între 14 şi 16 neveste, unele nu mai în vârstă de 14 ani.  Ocazional îşi omora primul ofiţer doar pentru a le reaminti celorlalţi cine e şeful.

Cum a murit?

La bătrâneţe, s-a retras în Carolina de Nord pentru a se bucura de banii strânşi ca pirat. Guvernatorul Virginiei a trimis 2 nave sub comanda lui Robert Maynard, pentru a-l ucide. În loc să fugă de cele 2 nave, Barbă Neagră le-a bombardat cu un soi de grenade primitive.  A reuşit să se îmbarce la bordul unei nave. Barbă Neagră era să-i reteze degetele lui Maynard, iar Maynard şi-a rupt sabia în spatele lui Barbă Neagră.

A sfârşit răpus de 20 de lovituri de cuţit şi de 5 răni cauzate de gloanţe. Pentru fapta sa, Maynard a fost răsplătit cu 100 de lire, echivalentul de acum a 13.500 de euro, cât un automobil modern.

Numărul 2: Pablo Escobar

De ce trebuia să moară:Escobar a fost capul Cartelului Medellin, un imperiu Columbian de droguri care controla 80% din piaţa de narcotice din lume. În 1989 revista Forbes l-a clasat pe Escobar pe locul 7 în topul celor mai bogaţi oameni de pe Planetă, cu o avere de 25 de miliarde de dolari. A fost responsabil a 4000 de crime. A ordonat asasinarea unui preşedinte Columbian, care semnase un acord de extrădare cu SUA. A aruncat în aer un avion comercial, doar pentru a ucide un bărbat (care nici măcar nu se afla la bord), şi a ras de pe faţa pământului câteva cartiere în cadrul unui bombardament al unei clădiri guvernamentale din Bogota.

Avea un obicei în a omorî politicieni şi judecători, iar pentru poliţişti pusese o recompensă.

Cum a murit?

A fost formată o echipă din luptători SEAL, luptători Delta Force şi poliţişti columbieni, care avea ca scop uciderea lui Escobar.

L-au urmărit pe Escobar până într-un district , moment în care gloanţele au început să zboare. Împuşcăturile s-au mutat pe acoperişurile caselor din Medellin, Escobar sărind de pe un acoperiş pe altul în încercarea de a scăpa, fiind rănit de multiple ori. Pentru a evita capturarea, Escobar şi-a tras un glonţ în cap.

Numărul 1:Grigori Rasputin

De ce trebuia să moară:

Rasputin a fost un mistic rus care a avut o mare influenţă asupra familiei ultimului ţar al dinastiei Romanov. Rasputin a jucat un rol foarte important în viaţa ţarului Nicolae al II-lea, a ţarinei Alexandra şi a unicului lor fiu, ţareviciul Alexei, care era suferind de hemofilie.

Rasputin a fost denumit şi Călugărul nebun, în ciuda faptului că el nu a fost niciodată călugărit şi nu a ţinut niciodată secret faptul că era căsătorit. El a jucat un rol minor, dar spectaculos, în prăbuşirea dinastiei Romanov.

Cum a murit: Decişi că influenţa călugărului nebun asupra ţarinei nu era benefică pentru imperiu, un grup de nobili se decid să-l asasineze. Metoda aleasă a fost otrăvirea cu cianură, care a fost turnată în vin şi în prăjitură. Deşi cantitatea de cianură era suficientă pentru a ucide 6 oameni (nu se ştie dacă cianura a ajuns în corpul său, este posibil ca ea să se fi evaporat în timpul coacerii prăjiturii) Rsputin nu a murit. Unul dintre nobili a pus mâna pe pistol şi l-a împuşcat în piept.

Convinşi că l-au asasinat, aceştia au plecat lăsându-l pe Rasputin într-o baltă de sânge. Întors pentru a-şi lua haina, unul dintre conspiratori a fost atacat de Rasputin. Alertaţi, ceilalţi l-au mai împuşcat încă o dată, l-au bătut cu bâtele, l-au înfăşurat într-un cearşaf şi l-au aruncat în râul Neva. După două zile, trupul lui Rasputin a fost recuperat. Cauza morţii, după autopsie, a fost declarată hipotermia (după unele surse înecul). Era evident că încercase să scape din legăturile cu care fusese imobilizat. Dacă ar fi reuşit acest lucru cu câteva minute mai devreme, probabil reuşea să supravieţuiască.

Probabil conspiratorii au dormit cu lumina aprinsă tot restul vieţii!

Traducerea şi adaptarea după un articol preluat de pe cracked.com

Advertisements

Responses

  1. interesant…

  2. Dap, mai aflam cite ceva

  3. interesant articol.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: