Posted by: victorblog | 9 December 2008

Busuioc

Tabloul Portretul unui contabil (profesorul Busuioc) poate fi văzut în perioada aceasta la Galeriile de arta Artmark. Această poveste a fost scrisă pentru a participa la concursul organizat de Dgeneration.

Acest om cu o voce de aur, un veritabil Pavarotti al timpurilor noastre, Busuioc … ăăă pardon, am greşit persoana. Ce putem desprinde din acest tablou:

Acest bi-contribuabil  nu şi-a primit salariul de la guvernul Tăriceanu. Se gândeşte la greva de azi,deja are în minte ce să scrie pe pancartă. Sigur că trebuie să conţină unul sau mai multe cuvinte din înşiruirea: Tăriceanu, hoţ, jos, salarii, mari, huo, :). Azi la şcoală această sarcină le-a revenit celor din clasa a 8-a B. Ăsta a fost subiectul tezei unice. Mitingul de azi trebuie să rezolve problema salariilor contabilor. Cel de ieri a avut succesul scontat: profesorii vor primi  0.3 % în plus la salariu începând cu toamna lui 2010.

Din salariul de profesor şi-a permis ochelarii D&G (de vedere, normal) cu rame de argint bătute cu  cristale jvarovschi. Din portret nu se prea observă, dar acest lucru se datorează şi stadiului avansat de ebrietate al pictorului.

Privirea gravă se datorează în principiu şi  faptului că soţia l-a părăsit ieri pentru unul mai tânăr pe care l-a agăţat pe mess. După 30 de ani de căsnicie Mărioara i-a spus adio şi a plecat. Vrea juma’ de casă şi gipul din faţa ei. Cât s-a chinuit el să strângă salariul pe 5 luni pentru gipu’ ăla. Câte a îndurat el, 5 luni fără ieşirile în club cu băieţii, fără băutele din barul de la Mirceşti.

Peruca din creştetul capului ascunde parţial calviţia apărută încă din tinereţe. Ce să-i faci? Femeile şi băutura şi-au spus cuvântul. Plus retardaţii de la şcoala generală, başca retardaţii de la firmă care mereu au ceva de comentat la rapoartele de activitate. Firmă serioasă, ce trebuie să-şi apere renumele de „Cea mai bună fabrică de împachetat cuie din Estul Europei” dobândit în urmă cu câţiva ani.

Profesorul Busuioc nu e un profesor exigent. Din contră, e un profesor respectat de toţi. Nu dă note mari la examene, dar e răsplătit  pe măsură. Acceptă de toate, de la chibrite personalizate până la jante de gip suflate cu foiţă.

E genul de profesor dorit de  toţi studenţii. E genul de contabil înjurat de toţi şefii.


Responses

  1. […] http://patafizicasifum.blogspot.com/2008/12/portreul-unui-contabil-domnul-busuioc.html https://nelimitat.wordpress.com/2008/12/09/busuioc/ http://lupul.wordpress.com/2008/12/10/vremurile-tineretii-nestatornice/ […]

  2. cea mai tare poveste din concurs!

  3. eheee cât aş vrea să fie adevărat. Dar, după cum vezi sunt mult mai mulţi concurenţi şi multe povestiri mai frumoase decât a mea. Dacă nu câştig, măcar să mă situez pe locul al 2-lea.

  4. După 30 de ani de căsnicie Mărioara i-a spus adio şi a plecat. =))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: