Posted by: victorblog | 6 December 2008

Blogroll sau schimb de link?

Începând de azi nu mai fac schimb de link-uri şi nici nu mai trec pe nimeni în blogroll. De ce? Păi simplu…

Fiind începător în ale blogurilor, acum vreo 2 luni am considerat că trebuie să-mi promovez acest site. Singura modalitate atunci era să fac un schimb de linkuri cu alţii. Contrat aşteptărilor mele, cei mai vechi bloggeri nu au dat curs invitaţiei mele. Asta e, nu am mai insistat. Am încercat la alţii, care au acceptat fără să stea pe gânduri. Pe unii i-am trecut pur şi simplu la cererea lor, iar alţii au fost trecuţi pentru că am făcut un schimb de linkuri cu ei.

Pentru mine blogroll-ul e una, schimbul de linkuri e alta. De exemplu:

– îi am în blogroll pe : Dono, Fulgerica, şi Visurât pentru că-mi place mie cum scriu ei, şi-i citesc aproape zilnic. Ei nu mă au în blogroll  pentru că nu consideră că merit să stau acolo. De aceea îi zice blogroll şi nu schimb de linkuri.

– Am făcut schimb de linkuri cu ceilalţi din numeroase motive: unii mi-au cerut asta, la alţii le-am cerut eu. Ceilalţi îmi sunt prieteni şi n-are rost să scriu de ce îi am acolo.

Bun, la mine pe site sunt toţi puşi la grămadă pentru că nu-mi permite designul să-i diferenţiez. Când voi avea propriul domeniu şi propriul spaţiu pe un server atunci voi schimba asta.

Am terminat cu schimbul de linkuri pentru că mi-a lăsat un gust amar. Credeam că schimbul de linkuri implică reciprocitate. Dacă tu mă şterg din lista aia, ar fi de bună credinţă să mă înştiinţezi şi pe mine ca să te scot şi eu. Nu mă interesează motivele, pentru că nu eşti obligat. Dar aş vrea să ştiu ca să te şterg şi eu pe tine.

Primul care mi-a şters linkul din pagină a fost un blog frumos, dar care la momentul încheierii colaborării era anonim. Blogul respectiv (nu dau nume) mi-a cerut link-exchange pentru a se promova ( nu pentru că eu eram mare sculă, dar pentru că eram printre puţinii care intrau acolo). Mai târziu acest blog a fost remarcat de către visurât devenind mult mai cunoscut. De atunci, se pare că a renunţat la colaborarea cu mine.

Singurii pe care-i voi trece în blog roll de acum înainte vor fi persoanele care merită citite. Chiar dacă asta înseamnă să nu mai urc în zelist sau să nu ajung aşa faimos cum aş fi dorit eu. Le cer scuze celor pe care i-am stresat cu cereri de link mai demult.

Mulţi cititori nu provin din link-exchange. Majoritatea sunt redirecţionaţi de către motoarele de căutare, iar restul sunt cititorii fideli.

Dacă aveţi ceva de zis puteţi lăsa un comentariu decent mai jos. Comentariul poate să fie sau nu de aceeaşi părere cu a mea. Promit să dau răspuns cât pot de repede:

Advertisements

Responses

 1. Eu nu prea-s de acord cu tine, dar asta vine din faptul ca eu urmaresc un pic alt scop cu blogul meu.Nu vreau sa devin extrem de cunoscuta, de asta nici nu am cerut nimanui, niciodata schimb de link. Unii din cei care m-au bagat in blogroll au cerut inapoi si la unii am acceptat, la unii nu.

  De ce? Simplu – acolo sunt trecuti oamenii pe care chiar ii citesc si care imi plac indiferent daca e reciprocitate sau nu. In plus m-am regasit si eu in blogroll-urile altor persoane care nu mi-au cerut sa fac acelasi lucru pt ei insa citind am vazut ca imi place despre ei 😀 Si cu jumate din ei cel putin am avut mai multe interactiuni decat link si atat.

  De ce? Pt ca e un blog personal 🙂 Asa ca fac ce are chef muschiu meu pe el 😛

 2. PS si la mine ninge da’avand tema White as milk…iti dai seama ca se vede mai mult de o gramada ;))

 3. pai exact asta am vrut sa zic si eu. in blogroll intra doar persoanele pe care le citesc cu placere. si mai e loc dar acolo vor intra doar daca vreau eu.
  eu vroiam sa accentuez diferenta intre blogroll (pe care ii citesc cu placere) si schimb de link(pentru promovare)

 4. mdea..vad ca am zburat cu gratie..ms..

 5. @cipoc: nu înţeleg ce vrei să spui.
  LE: abia acum am văzut pe pagina ta secţiunea cu schimburile de linkuri. Scuze, dar dacă nu m-am văzut pe pagina principală am crezut că ai renunţat la colaborare. Te pun imediat la loc, cu scuzele de rigoare!

 6. http://www.outwar.com/rec/Piticu73

 7. Mie nu mi-a recut nimeni niciodata Blogroll , desi am ajuns la 2,280 de vizitatori azi de knd mi-am lansat blogul nu pt ziua de azi . Da te intzeleg si si eu as fi procedat la fel . Totusi blogul tau arata mai bine decat al meu nu cum spui mai sus .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: