Posted by: victorblog | 27 November 2008

De ce atâta ură?

De ce atâta ură pe pământ? De ce urăsc steliştii să stea la o bere cu dinamoviştii? De ce Paraziţii nu joacă într-o piesă de teatru cu Guţă?  De ce Marko Bela nu dansează un tango cu Vadim?

Dracu ştie… poate se vor întâmpla vreodată.

Ştiu acum de ce nu suport limba maghiară deloc…

Când eram mai mic, singura plăcere pe care o aveam urmărind la televizor erau desenele de la ora 19.00. Erau nişte desene destul de amuzante, în care nu abundau scenele de violenţă ca în thrillerele de azi. Locuind într-o comună, departe de oraş, nu aveam decât TVR1. TVR2 prindeau numai cei cu antenele urcate în podul blocului. Antene special construite pentru recepţia canalului 2, nu orice antenă.

Ca să putem urmări desenele de la 19.00 trebuia să aşteptăm să se termine Emisiunea în limba maghiară. Eram practic obligaţi să urmărim ultimele 5 minute din emisiune ca nu cumva să pierdem începutul desenelor.

Uram acea emisiune şi pentru faptul că uneori nu se mai termina. Abia acum am înţeles de ce: campania electorală. Dezamăgit, părăseam camera şi-i înjuram în gând pe cei care au decis că azi nu se vor difuza desene animate în favoarea campaniei electorale…

Nu urăsc ungurii, urăsc doar limba aceea complicată. Şi mai urăsc faptul că gigeii din centrul ţării noastre România, nu au înţeles faptul că trebuie să înveţe şi ei limba română ca cetăţean al acestei ţări. E musai…

Advertisements

Responses

  1. […] cu empetrei şi cameră foto Tot scriind la postul ăsta mi-am amintit de primul meu […]

  2. Sunt si unele cunvinte faine in Ungureste . Intradevar ai dreptate e foarte imbarligata .

  3. mie pur si simplu nu imi place cum suna limba. si da, sunt de acord: traiesti in romanica? cetatenie? nascut, trait cu prospecte sa dai coltzu’ tot aici? pai invatza tata limba!!! de orice natzie ai fi. nici nu intru in mizeriile cu autonomia si fenomene de genul…mda.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: