Posted by: victorblog | 25 November 2008

Eu sunt cel mai bun, voi sunteti proşti

Cel mai mult mă enervează persoanele care se cred deştepte. Adică de genul: bă proştilor, luaţi aminte ce zic eu. Eu zic numai de bine, eu sunt maharajahul, sultanul, regele…

Ştiu persoane care se dau drept buni mecanici auto, iar când îi întrebi ceva te iau peste picior şi râd pe seama necunoaşterii tale: bă ce prost eşti, cum naiba să nu ştii asta, sau ailaltă, sau cealaltă? Păi de unde dracu să ştiu? M-am născut cu manualul de reparaţii de la Dacia în mână? M-am jucat eu când eram mic leapşa, prin curtea uzinei de la Mioveni, cu mecanicii?

Alte categorii de persoane arhi-cunoscătoare: cele de limba română. Ei s-au născut cu DEX-ul în braţe, au avut numai profesori de limba română. Ei le ştiu pe toate, chiar şi pe cele care nu s-au inventat încă. Bun, am făcut o greşeală morfo-sintactică, de exprimare, am mâncat cuvinte, am făcut cacofonii. Eu accept să mă corectezi, dacă o faci cu bun-simţ. Dacă te crezi mai bun, poftim de-ţi fă blog unde poţi abera cât poţi tu.

Sunt student la Automatică. Oamenii care nu se pricep prea bine la computere vin la mine cu probleme legate de maşinăriiile cu tastatură. Cum ar fi să le zic şi eu: „bă, da ce prost eşti că nu ştii aia! Toată lumea o ştie…” Nu o fac, pentru că nici eu nu sunt cel mai bun (şi probabil nici nu voi fi). Poate nea Gică nu se pricepe prea bine la instalat Windowşi şi dezinfectat sisteme, dar e un foarte bun mecanic. Poate îmi întoarce favorul când prea-draga mea maşină va ceda psihic şi fizic.

Nu sunt în măsură să trag de urechi pe cineva, doar pentru că nu ştie. Sunt student la Automatică, dar unele domenii încă-mi sunt neclare: n-am avut laptop (au avut alţii), deci nu ştiu toate tainele (la ăcultate avem calculatoare celeron D care huruie îngrozitor şi sunt  pline de viruşi), nu am site-ul hostat pe un server privat (deci nu ştiu să umblu prin panoul de administrare-dar pot învăţa), nu am depanat fizic un calculator (dacă se strică, înlocuiesc piesa).

Câţi dintre voi pot spune că sunt într-adevăr atoateştiutori şi pot spune că ei nu greşesc? Care poate spune asta să ia piatr mouse-ul şi să-l arunce în monitor!

Toată viaţa vom învăţa ceva… niciodată nu poţi spune: Gata ştiu totul, nu mai am nevoie să mai învăţ nimic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: