Posted by: victorblog | 25 November 2008

Ce poţi face în 2 minute?

S-a inventat şi la noi un sistem de avertizare a cutremurelor cu 2 minute înaintea producerii lor. Sistemul e implementat, mai rămâne de pus la punct modalitatea de prevenire a populaţiei. Pot da eu nişte exemple:

1. Apare Esca la televizor cu ultimele ştiri „Cutremur în 2 minute.” urmat de interviuri în direct cu personalităţi de renume: Simona Sensual, Alina Plugaru, Guţă, Adrian C.M., Sorinel, etc. Dacă e an electoral, apar în plus nişte „catindaţi” care promit multe şi fac puţine.

2. Apare Dan Diaconescu în direct „Senzaţional. Un cutremur e pe cale să se producă. Trimiteţi SMS la numărul cu suprataxă, cu răspunsul la întrebarea : Va fi sau nu cutremur în 2 minute? ”

3. Primeşti SMS (contracost evident) de la operatorul de telefonie mobilă: „Un cutremur e pe cale să se producă peste 2 minute. Convorbiri plăcute cu cei dragi! Trimite -cutremur- la numărul cu suprataxă şi poţi câştiga prin tragere la sorţi un Volkswagen, la extragerea anuală”.

4. Primeşti mail cu titlul „Cutremur în 2 minute!” pe care normal îl bagi la spam!

5. Apare Mircea Badea la televizor şi face mişto de cutremur. Cât de mare şi prost e cutremurul, cât de neimportant e el pentru noi. Citeşte SMS-ul primit de la compania de telefonie, verifică mail-ul. Trimite SMS, ca să arate că e cool, şi-şi permite!

Lăsând gluma la o parte, stau şi mă-ntreb cât de folositor poate fi un asemenea sistem pentru unii care se sperie prea repede. Aflii că se va produce un cutremur şi te arunci pe geam pentru că eşti la etajul 1 şi e distanţă mică. Sau alergi pe scări, laolaltă cu alţi idioţi care cred că asta e soluţia optimă.

Sistemul e bun pentru întreruperea gazului şi a curentului cu 1 minut înaintea producerii cutremurului (1 minut pentru că în celălalt vei fi avertizat la televizor, radio şi internet şi-ţi trebuie curent).

Sau poţi face o grămadă de lucruri în 2 minute: îţi verifici mail-ul, bei o cafea, bei o bere, bei şi a doua, a treia………….. . Şi aştepti cutremurul. Băgat pe sub masă, ascuns sub tocul uşii. Cu berea-n mână normal!

Dacă e cutremur, voi ce faceţi în 2 minute?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: