Posted by: victorblog | 22 November 2008

Profu’ de mate

Acum vreo 2 zile, aşteptând să înceapă ora de proiectare a instalaţiilor electrice am mers cu colegii la o cafea la un bar. Dintr-o vorbă în alta ne amintim de proful de algebră din anul I. Mulţi au  şi acum în anul 4 restanţă la el, dovadă că ori materia e prea grea, ori proful e prea exigent (oare care o fi răspunsul?).

Următoarea povestire e spusă de un coleg, aşa că nu garantez de veridicitatea ei. Eu am ami auzit-o prin anul 2 dar nu am fost prea atent atunci, aşa că :

Se spune că acum vreo câţiva ani nişte studenţi aveau ceva probleme cu trecutul la materia algebră. Aveau restanţe la acel examen, deşi îl dăduseră de foarte multe ori. Problema era simplă: proful trebuia intimidat în vreun fel, ori nu vor reuşi niciodată să treacă la acel examen. Au hotărât că cel mai bine vor rezolva situaţia cu bătaia. Zis şi făcut. Erau 3 băieţi destul de puternici încât sa nu aibă probleme cu un bătrân de circa 60 de ani.

L-au aşteptat în ziua de dinaintea examenului la facultate , apoi l-au urmărit. Ceea ce a urmat a întrecut orice imaginaţie, cert e că proful s-a descurcat admirabil în această situaţie, reuşind să evite bătaia promisă de cei 3 studenţi cu feţe acoperite.

În ziua examenului, cei 3 s-au prezentat la ora stabilită, fiind siguri că nu vor fi recunoscuţi. Aveau feţele acoperite, era întuneric, era imposibil ca proful să-i identifice. După ce intră în clasă, proful se aşează la catedră. Apoi, îi arată cu degetul: tu, tu şi tu. Aveţi nota 5 la examen, pentru că m-aţi făcut să mă simt din nou tânăr, aseară!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: