Posted by: victorblog | 21 October 2008

Real sau…?

Începând cu clasa a 9-a şi până acum am jucat în tabăra Realului deşi ţineam în secret cu Barcelona. Nu, nu am jucat fotbal la niciun club, ceea ce vroiam să spun e că am fost la profilul real. Ştiţi voi: matematică, fizică, chimie… acolo unde problemele se rezolvau cu demonstraţie, altfel n-aveau valoare. Adică degeaba ştiai tu rezultatul dacă nu reuşeai să şi demonstrezi cum ai ajuns la el. De aceea, nu cred ceva până cineva nu-mi demonstrează. Spre exemplu, extratereştrii, fantomele şi găurile negre care înghit pământul.

Nu admit că nu există o mică posibilitate ca acestea să existe (omenirea nu a ajuns la stadiul în care să cunoască totul), dar nici nu sunt convins pe deplin că există. Sunt roadele imaginaţiei bogate ale unora, create pentru a-i speria pe cei slabi de inimă. De pildă, acceleratorul de particule, în care şi-au pus speranţele mii de cercetători. Cineva cu o imaginaţie bogată a spus o prostie, şi toţi credulii o înghit. Dacă acei mii de cercetători mă asigură că nimic rău nu se va întâmpla, înseamnă că aşa e. Bine că s-a stricat altfel astăzi oamenii iar ar fi intrat în panică… Da, astăzi ar fi trebuit sa fie oprit experimentul LHC.

Emisiunea de la Discovery, X Testers ne arată cât de simplu pot fi fabricate dovezile privind existenţa fantomelor şi extratereştrilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: