Posted by: victorblog | 13 October 2008

Ai furat vreodată?

Ieri cineva m-a întrebat dacă am furat vreodată. Sincer de felul meu am răspuns că nu. Dar, oare aşa să fie?

Locuiesc  într-o zonă rurală, plină de pomi fructiferi. Deşi e comună, stau la bloc, iar pomii plini de fructe ai vecinilor îmi făceau cu ochii de când eram mic. Cine nu a fost la furat prune, cireşe sau vişine? Până şi marele Creangă a fost prins în cireş la furat.

Ca utilizator de internet, nu mai trebuie să amintesc de programele care au licenţă. Fiind un mic programator, credeam că-mi pot face un viitor creând programe pe care mai apoi să le pot vinde. Am încercat, am văzut pirateria, am renunţat. Şi ca să nu fiu ipocrit nu-i învinovăţesc pe acei oameni care mai descarcă şi ei câte un serial favorit sau câte un progrămel. Licenţele la Photoshop şi la Macromedia Flash ,spre exemplu, te sperie de la început. Microsoft încearcă ei să reducă pirateria, dar deocamdată preţul mă îndepărtează. Am văzut promoţia lor (3 licenţe la 160 de lei parcă) dar era mai interesant dacă ofereau o licenţă validă la 50 de lei. Eram sigur un client de-al lor.

Suntem olimpici la informatică, dar nu prea avem destui bani încât să ne putem permite o licenţă windows şi un progrămel cu care să ne putem face treaba. La şcoală programele au licenţe care costă mii de euro, şi nimeni nu ţi le dă pe moca. Soluţia: click here to download (nu e link, încercam doar să exemplific).

Am văzut la Realitatea cazul femeii încarcerate pentru că a furat un sac de cartofi , graţiată mai apoi de preşedinte pentru că era gravidă. Femeia nu e tocmai uşă de biserică, ea reuşind mereu să scape de pedeapsa cu închisoarea făcând câte un copil la câte 2 ani. Mă îndoiesc totuşi că s-a lăsat de obicei.

Să recunosc, şi bloggerii fură. Fură pasaje, articole sau poze. La poze pot spune că se împrumută, dar totuşi trebuie pusă şi sursa. În cazul meu, dacă daţi click pe o poză luată de pe alt site, veţi fi redirecţionati către site-ul respectiv. La pozele făcute de mine aveţi watermark. Deasemenea, la pasaje preluate de pe un site de ştiri, aveţi ghilimele împreună cu link către sursă.

Poliţistii, mai nou, fură marijuana cu nesimţire. Mai putem aştepta ceva de la miliţieni?

Dacă cei din fruntea ţării fură cu nesimţire, ce mai poţi aştepta de la cetăţenii acelei ţări? De fapt cine dracu nu fură? TU, da tu cel care citeşti cu uimire aici, ai furat vreodată?

Advertisements

Responses

  1. he he da totusi sa furi mere si dealea nu e furt…, sa copiezi nu e furt =)), sa iei restu dupa ce te trimite mama, tata sa cumperi paine nu e furt ca e in familie…… furt e ala cand meri si spergi bank si etc ,…..

    si in plus noi nu furam noi doar confiscam ;)=))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: