Posted by: victorblog | 11 October 2008

Dependenţa de electricitate

Astăzi, datorită companiei de distribuţie a energiei electrice, am rămas fără curent electric vreo 7 ore. Asta cică din cauza unui cablu de 20 kV care a luat foc. Am stat şi m-am gândit cât de importantă este energia electrică pentru toţi: la magazine nu mai mergeau combinele frigorifice, noroc totuşi că era frig afară. Eu nu puteam folosi calculatorul, iar bateria telefonului mobil era pe ducă… Televizorul nu era o opţiune, iar să ieşi afară nu era o idee bună. Ce puteam face? Nimic util. Stăteam şi mă uitam pe pereţi aşteptând „să vină curentul”.

Oare aşa era şi pe vremuri? Nu, nu era dependenţa aşa de mare de obiectele electrocasnice. Ce v-aţi face dacă se întâmplă să nu mai avem energie electrică vreo săptămână? Sau o întrebare mai realistă: câte zile aţi putea sta la o cabană izolată de restul lumii, fără semnal la telefon şi fără curent electric. Hai sa zicem că aveţi şi prietena/iubita)/soţia (prietenul/iubitul/soţul)?

Advertisements

Responses

  1. fiule eu am stat fara calc 2 zile.am crezut ca ma urc pe pereti…nu mai puteam.problema noastra e ca noi ne-am obisnuit cu obiectele astea si nu mai putem fara ele.la ultima intrebare sa sti ca mi-ar surade ideea…ce poate fi mai misto decat singur sau cu ea in mijlocul naturii.

  2. 2 zile ca 2 zile… dar o săptămână, dar o lună?
    şi cât ai putea sta cu ea în mijlocul naturii? câte zile, luni, ani?

  3. Pfff cam des cade curentul …

  4. cateva zile…deoarece ce-i mult strica:D


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: