Posted by: victorblog | 8 October 2008

Prostia românului sau meteahna comunistă

Citeam pe blogul lui Fulgerică despre o familie : un el şi o ea, care împreună aveau venituri în valoare de vreo 4100 de lei. S-au gândit să-şi facă rată pentru un apartament (în Bucureşti) apoi pentru că aveau de unde, şi-au făcut rată pentru o maşină (din câte am înţeles eu, rata la maşină era de vreo 421 de euro pe vremea aia, adică o maşină destul de bună, sigur nu era Logan). Dacă ai bani, atunci cheltuie-i!

Meteahna comunistă există în fiecare român crescut în acea perioadă: fiecare trebuie să devină proprietar cu orice cost! Nu contează locaţia, banii sau dacă peste vreun an vei mai avea acelaşi salariu sau dacă vei mai lucra. Orice om care gândeşte trebuie să prevină situaţii ca acestea în care euro creşte ca pâinea la dospit. Cică aceşti 2 gigei nu mai au bani pentru mâncare şi medicamente, dar nu le-a trecut prin cap să-şi vândă maşina. Deh, dacă merg cu RATB-ul râgâie. Sau dacă-şi iau o maşină SH, fie ea şi românească râgâie şi mai tare.

Nu se poate să le plângi de milă acestor indivizi. Mie, personal mi se pare întruchiparea perfectă a românului lăudăros, care trebuie cumva să cheltuie salariul imens pe care-l are.

Ştiu persoane care se descurcă decent cu salariul minim pe economie. Cred că ori familia Ionescu e o întruchipare ori sunt prea cretini pentru a trăi! Sau prea mândri pentru a renunţa la maşina de la scară! Bine, ei nu au apartament prin Bucureşti şi n-au nici merţan, vw, audi, fiat, bmw sau vreo marcă străină de maşină. Ei au doar un „abonament RAT” şi ăla plăit de firmă!

Advertisements

Responses

  1. 4100 ron nu reprezinta un salariu imens 😉 insa 26800 ron e o pensie imensa!

  2. @follenvie: mda cam aşa e. şi se tot vaită că nu au de unde să crească salariile profesorilor.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: