Posted by: victorblog | 3 October 2008

Cugetari nesimtite

România nu mai are cale de scăpare. E ca o navă care se scufunda încet şi sigur. Nu-ţi poţi rezolva treburile fără şpagă, nu-ţi poţi conduce maşina fără să fii înjurat ca la uşa cortului de bizonii din trafic, care dacă te văd că frânezi ca să eviţi un alt bizon care parcase maşina aiurea, îţi dau flash-uri şi te claxonează, pentru că au ei maşină tare (camion). Nu-ţi poţi parca maşina fără să fii luat peste picior de băiatul de la parcare, doar pentru că eşti din alt judeţ şi ai o maşină care costă cât roata de la X5 (de fapt cât cauciucul).Din asta reiese că nu haina face pe om, ci maşina. Citeam prin Libertatea parcă, despre un tip care a câştigat o maşină la tombola specială a Libertăţii. Întrebat fiind de reporter dacă are prietenă acesta a răspuns râzând că nu, dar că de acum încolo va avea sigur. Adică, n-ai maşină, n-ai femeie… o cugetare desprinsă din filmele americane cu adolescenţi virgini, care dacă apucă să conducă maşina lu’ tăticu’ sigur va avea seara cu cine împărţi canapeaua din spate.

Astăzi am observat cum se face o asfaltare în România. Mai băgau o lopată, mai înjurau, mai claxonau fetele care aveau ghinionul să treacă pe acolo, mai băgau o lopată, mai o pauză de relaxare… chiar nu-mi imaginez ce cred gigeii de la asfaltare că dacă fluieră după o domnişoară, aceasta se va întoarce, îl va pupa pe chelie şi îi va da numărul de telefon pe salopeta murdară? Semănau destul de bine cu actorii de aici (bineînţeles că ăştia nu-l citeau pe Liiceanu).

Ieri am observat cum poţi traversa o stradă pe trecerea de pietoni. Nu trebuie să fii încrezător că maşina care se apropie cu viteză de tine va frâna, pentru că de multe ori va face exact invers: va accelera. Ferească Dumnezeu ca pe trecere să fie vreu om în vârstă.

Sunt şofer, am condus prin multe oraşe aglomerate sau mai puţin aglomerate, dar sincer nu văd care e rostul claxonului în oraş. Te enervezi şi claxonezi? Şi? Ce crezi că din senin, vor prinde maşinile aripi? Am văzut o grămadă de maşini care se băgau în faţă la semafor, aşteptând mila celorlalţi pentru a reintra pe banda lor. La noi nu se poate să ne deplasăm cu maşina liniştiţi. Ar trebui camere de supravegheat, amenzi frumoase şi confiscări de permise la greu (cu dovada irefutabilă în mână). Ar mai trebui un examen de permis corect şi o poliţie incoruptibilă. Ceea ce este imposibil în Românica…

Advertisements

Responses

  1. bă ai dreptate…se vede că eşti om dăştept şi citit.:P
    şi pe smecherii ăia din trafic in curând am să-i extermin…când o să mă lase ăştia cu tancu prin oraş.
    apropo…când mai bem fiule…când mai bem????


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: