Posted by: victorblog | 27 September 2008

La mulţi (b)ani Google!

Google Inc. este o companie americană care administrează motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe web, având o bază de date de peste 8 miliarde de situri. La începutul anului 2004, Google răspundea la mai mult de 200 milioane de consultări zilnice.

Numele ‘Google’ este un joc de cuvinte de la ‘googol’, neologism pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format din 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Există şi un motor de căutare pentru imagini, cărţi, bloguri, grupuri de ştiri şi director web.

La sfârşitul anului 2007, a fost cotat ca cel mai puternic brand global, după criteriul valorii în milioane de dolari (86,057 ml. dolari), dar şi după modul de percepţie de către consumatori.

Srusa : ro.Wikipedia.org

Să-i urăm şi din partea noastră un călduros La multi ani motorului de căutare cel mai popular, şi cel mai folosit din toată lumea. Fără el nu aţi mai fi găsit acest site (absolut irelevant), muzică, filme, pornache (!!!), şi multe alte chestii.

De si de-abia este un puştan de 10 ani, Google are un viitor asigurat de cei 2 părinţi ai lui: Larry şi Sergey.

P.S.: Deşi data oficială a naşterii Google este 7 septembrie, cei de la Google sărbătoresc în altă zi. Poate au fost prea ocupaţi. De-abia astăzi acel doodle de pe prima pagina a goole.ro s-a schimbat în imaginea pe care o vedeţi la începutul articolului. Şi pe blogul oficial al Google este un articol despre cei 10 ani din viaţa Google.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: