Posted by: victorblog | 25 September 2008

Moneda de 20 de bani

Ieri am fost la magazin să cumpăr ceva. După ce mi-a fost calculat totalul, mi-a cerut 5,4 lei noi. Pentru că aveam fix suma cerută, i-am dat vânzătoarei o bancnotă de 5 lei si 4 monede de 10 bani. Asta pentru a nu mă confrunta cu situaţia penibilă de a-mi da rest, pentru a mia oară în această zi, o gumă de mestecat.

Am plecat spre uşă, dar o ciocolată mi-a făcut cu ochiul din raft! Costa numai 1 leu şi 80 de bani aşa că am scos repede 2 bancnote de 1 leu şi i le-am dat vânzătoarei. Zâmbitoare îmi dă rest O GUMĂ, deşi de-abia îi dădusem eu monede de 10 bani. De ce? Că nu are rest!

O cunoştinţă recent întoarsă din Spania, a vrut să cumpere ceva din acelaşi magazin, menţionat de mine mai sus. Surpriza nu a fost faptul că preturile erau mult prea mari, ci faptul că vânzătoarea i-a dat 4 gume Orbit (fiecare în valoare de 20 de bani). Deci, în loc de 80 de bani, a primit o grămadă de gume de mestecat. Încercând să primească o explicaţie, vânzătoarea i-a tăiat-o sec: „Nu am rest!”. Normal, în Spania şi în alte ţări civilizate, se dă REST ÎN BANI, nu în produse. Cum ar fi dacă eu m-aş duce data viitoare , să zicem, voi cumpăra o pâine care costă 2 lei şi 40 de bani, şi îi voi da vânzătoarei 2 bancnote de 1 leu şi 2 gume. Oare le va primi? Tot de la ea le-am primit, aşa că ar trebui să fie acceptate ca monede de 20 de bani!

Calcule cu noua monedă:

10  monede – o bere Golden Brau la doză.

85 de monede – o sticlă de vinacceptabil

3500 de monede – un monitor  LCD bunicel

120.575 de monede – cel mai ieftin Logan

2.100.000 de monede – un apartament cu 2 camere în Braşov, zonă centrală

P.S.: Imaginea reprezintă o monedă fictivă creată doar în scopul ilustrării postului de mai sus! Nu este şi nu va fi pusă în circulaţie niciodată!


Responses

  1. ioiiiiiiiiii da tia trebuit mult sa socotesti =)))

  2. pentru ce crezi că există calculatorul ştiinţific în windows?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: