Posted by: victorblog | 25 September 2008

Moneda de 20 de bani

Ieri am fost la magazin să cumpăr ceva. După ce mi-a fost calculat totalul, mi-a cerut 5,4 lei noi. Pentru că aveam fix suma cerută, i-am dat vânzătoarei o bancnotă de 5 lei si 4 monede de 10 bani. Asta pentru a nu mă confrunta cu situaţia penibilă de a-mi da rest, pentru a mia oară în această zi, o gumă de mestecat.

Am plecat spre uşă, dar o ciocolată mi-a făcut cu ochiul din raft! Costa numai 1 leu şi 80 de bani aşa că am scos repede 2 bancnote de 1 leu şi i le-am dat vânzătoarei. Zâmbitoare îmi dă rest O GUMĂ, deşi de-abia îi dădusem eu monede de 10 bani. De ce? Că nu are rest!

O cunoştinţă recent întoarsă din Spania, a vrut să cumpere ceva din acelaşi magazin, menţionat de mine mai sus. Surpriza nu a fost faptul că preturile erau mult prea mari, ci faptul că vânzătoarea i-a dat 4 gume Orbit (fiecare în valoare de 20 de bani). Deci, în loc de 80 de bani, a primit o grămadă de gume de mestecat. Încercând să primească o explicaţie, vânzătoarea i-a tăiat-o sec: „Nu am rest!”. Normal, în Spania şi în alte ţări civilizate, se dă REST ÎN BANI, nu în produse. Cum ar fi dacă eu m-aş duce data viitoare , să zicem, voi cumpăra o pâine care costă 2 lei şi 40 de bani, şi îi voi da vânzătoarei 2 bancnote de 1 leu şi 2 gume. Oare le va primi? Tot de la ea le-am primit, aşa că ar trebui să fie acceptate ca monede de 20 de bani!

Calcule cu noua monedă:

10  monede – o bere Golden Brau la doză.

85 de monede – o sticlă de vinacceptabil

3500 de monede – un monitor  LCD bunicel

120.575 de monede – cel mai ieftin Logan

2.100.000 de monede – un apartament cu 2 camere în Braşov, zonă centrală

P.S.: Imaginea reprezintă o monedă fictivă creată doar în scopul ilustrării postului de mai sus! Nu este şi nu va fi pusă în circulaţie niciodată!

Advertisements

Responses

  1. ioiiiiiiiiii da tia trebuit mult sa socotesti =)))

  2. pentru ce crezi că există calculatorul ştiinţific în windows?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: