Posted by: victorblog | 23 September 2008

Românii şi…

…indiferenţa. Ce m-a îngrozit la ştirea asta nu e tupeul celor doi de a ataca în plină zi, ci e nepăsarea de care au dat dovadă românii din apropiere. Nimeni n-a zis nimic, nimeni nu a văzut nimic. Poliţia comunitară patrulează  de obicei prin gară. Nu trebuia decât ca cineva cu sânge în cojones să se ducă să-i anunţe. Totuşi, nimeni nu a mişcat un deget. De ce? Pentru că nu e treaba lor, nu-i interesează, dă-l dracu pe ăla!

Parcă mi-e ruşine că sunt român. Chiar dacă nu-i pot suporta pe acei oameni mai coloraţi ca tabla de la şcoală, îi admir pentru o singură chestie: unitatea. Dai într-unul, sar 10 pe tine, chiar dacă nu se cunosc între ei. La noi, cum e? Te bat bine, apoi, după ce pleacă agresorii, se apropie vreo doi curajoşi şi te întreabă dacă eşti bine. Abia după ce ăia sunt deja departe.

Asta am păţit-o pe propria piele acum câţiva ani. Atunci mi-am dat seama că în România eşti pe cont propriu. Ori ei, ori tu! Principiul care trebuie respectat la noi: de ce să plângă mama, când poate să plângă mă-sa!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: