Posted by: victorblog | 10 September 2008

Dexter

dexter

dexter

Tocmai am terminat de vizualizat Dexter, un serial despre un criminal în serie, crescut de mic de tatăl său adoptiv cu ideea de a curăţa lumea de toţi infractorii cărora justiţia le dă paşaport spre libertate.

Serialul este foarte bun, mai bun ca prison break pot zice, deoarece are de toate de la început. Crime, alergări, suspans şi dragoste (că fără ea nu există film american). Ca în toate serialele, primul sezon este cel mai bun, pentru că atunci se întâmplă tot ce e mai interesant. Atunci se petrec crimele odioase, atunci facem cunoştinţă cu toţi protagoniştii. Al doilea sezon sau sau al treilea sunt doar copii fidele ale primului sezon. Cu toate acestea eu de-abia aştept sezonul 3 al serialului, ce va debuta pe 28 septembrie anul acesta.

Cică în America, serialul a stârnit tot felul de proteste, pentru că, zic ei, ar inspira pe alţi justiţiari să ia legea în propriile mâini. Păi dacă ar fi aşa, Prison Break ar trebui interzis pentru că ne arată cum să evadăm , Heroes pentru că arată cum zboară oamenii fără aparate, sau Kyle XY pentru că arată cum poţi cădea de pe un acoperiş fără să păţeşti nimic. Şi bineînţeles oamenii nu au creiere şi copiază tot ce văd la televizor.

De-aia suntem adulţi pentru că gândim logic. Gândim că acele lucruri sunt aproape imposibile, că sunt doar nişte filme la care ne uităm, fără să încercăm să copiem eroul principal. Noi nu putem zbura, nu putem trage cu plase de păianjen, nu avem maşini care se transformă în roboţi sau nu putem omorî un om şi să scăpăm nepedepsiţi.

Lucrurile astea se întâmplă doar în filme.

De exemplu am văzut într-un episod, când Dexter îndesa într-un sac, folia de plastic cu care tapetase camera pentru a nu o stropi cu sânge. O îndesa fără mănuşile chirurgicale, deci ar fi putut rămâne amprente.

Apoi din părul lui foarte bogat, se putea desprinde în orice moment un fir de păr, care îl putea demasca. De aia când te duci să-ţi cumperi un hamburger de la fast-food, femeile alea ar trebui să poarte ceva pe cap, ca să nu te trezeşti cu fire de păr de babă în mâncare. La fel şi cu bărbaţii cu păr des şi lung.

Nu uitaţi: SUNT DOAR FILME, create de imaginaţia bogată a unui scenarist. Filme în care totul e SF, aşa că nu vă mai lamentaţi că, vai Doamne vor apărea justiţiari.  Înclin să cred că suntem oamenii sunt fiinţe cu raţiune, deci gândesc, şi nu se apucă de imitat personaje ireale din seriale.

Articol inscris la concursul lui VisUrat si Arhi

Advertisements

Responses

  1. Superb serialul, dar eu cred ca sezonul 2 a fost mult mai interesant. Primul a fost bun, dar la al doilea eram atat de concentrata si capturata de tot ce se intampla asa ca l-am vazut in 2 zile pe tot 🙂 . Nu am vazut inca sezonul 3 pentru ca nu a aparut inca pe dvd ( nu vreau sa-l vad la calitate slaba ), dar il astept cu sufletul la gura 😛 .

  2. @anca: sezonul 3 e disponibil pe torrente 🙂
    sau dacă eşti din America, îl poti vedea de pe site-ul producătorului. gratuit parcă, la calitate destul de bună.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: