Posted by: victorblog | 9 September 2008

Stop fumatului!

Deşi au apărut imaginile alea hidoase pe pachete, deşi sunt o grămadă de campanii în desfăşurare, nu prea cred că au vreun efect. O grămadă de bani daţi aiurea pe campanii stupide, care oricum nu-şi ating scopul. Ultima campanie de acest fel este cea în care apare Mihaela Rădulescu în chiloţi roşii, îndemnându-te sa te laşi de fumat. Campania a costat vreo 700.000 de euro, o căruţă de bani, o adevărată avere aruncată pe nişte poze.  Dar, cum toată lumea care are bani, are şi mai multă nevoie să-i înmulţească (mda că trebuia ca cineva să câştige licitaţia, nu? ) , avem o campanie în chiloţi în derulare cu puţine şanse de reuşită.

Cu banii ăia s-ar fi putut moderniza şcolile în paragină sau spitalele jegoase. Sau se pot repara străzile, se pot finanţa activităţi extraşcolare, cumpăra autobuze pentru elevii din mediul rural şi  multe alte chestii care ne lipsesc nouă românilor şi despre care mereu auzim: nu există bani! Păi dacă îi cheltuiţi pe prostii, cum naiba să mai existe?

Campaniile se pot face şi cu puţini bani. Avertismentele de pe pachete poate nu sunt utile celor care deja s-au apucat de fumat, dar sunt de ajutor celor care vor să se apuce.

Şi până la urmă, dacă tot nu au succes, lăsaţi-i în pace să-şi distrugă viaţa! Puteţi interzice fumatul pe străzi sau în locuri publice pentru a proteja fumătorii pasivi. Dar cu campaniile nu veţi avea vreun efect notabil asupra celor care sunt fumători înrăiţi! Şi în orice ca, o tipă îmbrăcată doar cu nişte chiloţi roşii nu va face românul tutunar să se lase de fumat! Eventual va produce  câteva accidente petrecute pe şoseaua lângă care tronează un panou cu o reclamă ca cea de mai sus!

Advertisements

Responses

  1. daca si asa murim ia sa mai tragem o pipa =))

  2. frate poate sa faca ei campanii peste campanii,sa faca o duzina de reclame…pana la urma cu ce te ajuta ele?vin si iti arunca tigara cand dai sa o aprinzi?nu.cred ei ca o sa ma las eu de fumat doar ca am vazut-o eu pe raduleasca in chiloti sau mai stiu eu pe cine?nu.ar trebui sa sun la numaru ala sa vad ce imi zic,sti ceva in genu:”fumezi?”…”da”…”cate pe zi?”…”mai putin de un pachet”…”adica?”…”19:D” “pai tigara nu e buna,ar trebui sa te lasi”…mars ma de aici.in primu rand daca vreau sa ma las de fumat eu sunt singurul care ma poate ajuta adica trebe sa am vointa…vointa pe care nu o am inca.
    pana data viitoare…muriti ma voi astia cu reclamele voastre de kkt,de fapt muriti maine ca deh…ne inghite gaurica.de fapt mor si eu…da sa stiu la cat sa mai apuc o tigara si o bere…da si un shot de tequila.

  3. @dutu: mare dreptate ai… clar nu te pot face să te laşi de fumat. poate să mă convingă pe mine să nu mă apuc!

  4. […] statului pun accentul pe campanii, cert e că le putem observa cam peste tot. Campania anti-fumat a fost promovată şi datorită/din cauza scandalului în care au fost implicaţi: Mihaela […]

  5. […] statului pun accentul pe campanii, cert e că le putem observa cam peste tot. Campania anti-fumat a fost promovată şi datorită/din cauza scandalului în care au fost implicaţi: Mihaela […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: