Posted by: victorblog | 31 August 2008

Telefoane dual-sim

Cred că ştiţi cu ce se mănâncă. Au 2 transmiţătoare GSM, 2 receptoare, 2 antene şi suportă 2 cartele SIM active simultan în acelaşi telefon. Adică vei putea să primeşti apeluri şi SMS pe ambele numere, chiar dacă sunt din reţele diferite.

Avantajele telefonului dual-sim sunt evidente: nu mai cari după tine 2 telefoane, nu mai trebuie să ai grijă să le încarci pe amândouă (decât cu credit, eventual).

Dezavantajele : fiind 2 transmiţătoare GSM şi 2 receptoare, telefonul va consuma de 2 ori mai multă baterie. Preţul nu e unul tocmai atractiv, deoarece poţi considera că ai cumpărat 2 telefoane lipite. Bineînţeles, compactate :).

Mai sus se pot vedea sloturile SIM din telefonul Samsung DUO SCH W339

Marii producători nu prea s-au înghesuit să lanseze modele dual-sim din cauza temerii că vânzările s-ar putea înjumătăţi. Până recent, puteai găsi telefoane DUAL-SIM fabricate în China de producători anonimi, de o calitate îndoielnică.

Totuşi, navigând pe net, am găsit telefonul SAMSUNG D780. E produs de Samsung, o firmă cu renume, e DUAL-SIM, are slot de card (plus 32 MB memorie internă) , bluetooth, cameră de 2 mp, radio, JAVA, MP3, MPEG4  şi EDGE. Adică tot ce poţi cere de la un telefon modern.

Întrebare: merită 780 de lei acest telefon? Sau în general merită să-ţi achiziţionezi un telefon DUAL-SIM având în vedere avantajele sau dezavantajele?

Mică prezentare video:

Pentru cârcotaşi: nu e un post plătit, pentru că încă nu am ajuns la stadiul în care să-mi permit să fac reclame. E doar o prezentare pentru un produs care mi-a plăcut.

Advertisements

Responses

  1. e tare ……. pentru cei care au 2 cartele


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: