Posted by: victorblog | 16 August 2008

Blogging

Acum câţiva ani când am auzit despre termenul „blog” am avut impresia că nu va avea succes. La fel şi despre RSS şi despre multe altele. Se pare că m-am înşelat. Bloggingul în România a cunoscut o ascensiune formidabilă în ultimii 2 ani. Pornind de la primul blogger (din informaţiile mele: zoso.ro) şi ajungând la subsemnatul) bloggingul e mai mult decât un mod de comunicare. E un mod de a fi, de a gândi liber, nefiind presat de redactor să creezi sau să „inventezi” o ştire. Urmărind blogurile cu mulţi vizitatori am observat următoarele lucruri:

– Orice blogger se inspiră din youtube, 220.ro şi trilulilu.ro

– orice canal tv sau ziar are un site din care se pot extrage multe articole bune

– spam-ul şi furtul articolelor reprezintă cam 20 % din articole. 30 % reprezintă viaţa personală a bloggerului, 10 % poze funny, 10 % filmuleţe funny. Restul de 30 % e împărţit între articole destinate tâmpiţilor, cocalarilor, piţipoancelor şi celor ce ne conduc. Desigur acestea sunt doar procente născocite de mine…

Există o grămadă de bloggeri excelenţi dar nepromovaţi. Nu vorbesc de subsemnatul care intră din an în Paşte pe blog şi scrie numai tâmpenii. Vorbesc de mulţi oameni talentaţi dar complet necunoscuţi şi care ar putea sta la un loc cu zoso, visurat, arhi, george buhnici , fulgerica (pe ei îi citesc zi de zi şi de aceea i-am dat ca exemplu).

De ce îi citesc pe respectivii:

pe zoso pentru că mi se pare genul de om arhicunoscător. Adună informaţii de peste tot, iar unele din domeniul IT. Plus că e primul blogger.

pe visurat pentru că-mi place stilul lui de a scrie. E jurnalist şi ei ştiu cum să scrie un articol de calitate fără a apela la senzaţional. Plus serialele lui de neuitat.

pe arhi îl citesc pentru ca mi se pare foarte direct şi sincer. Nu ocoleşte nimic şi spune totul direct la obiect fără ocolişuri. Plus că vorbeşte foarte bine în faţa camerei şi ar putea să devină reporter într-o zi datorită dicţiei aproape perfecte.

pe george buhnici l-am descoperit din greşeală (nu-mi mai amintesc ce căutam) dar de atunci îl citesc aproape zilnic. Fiind reporteR PROTV ştie cum să găsească senzaţionalul şi ştie cum să spună lucrurilor pe nume. Pe blog nu are redactori care să-l preseze şi nici timp-limită. Scrie despre lucrurile care costă… dar moca.

fulgerică mi s-a părut interesant de la început. Felul de a scrie şi de a şoca prin articolele despre multe chestii despre care nu am auzit şi despre care nu le credeam posibile. Există youtube, 220.ro şi trilulilu dar trebuie cineva care să stea să caute… el este omul. Plus că este din Braşov, un oraş care mi se pare cel mai frumos din toată ţara… şi cel mai curat.

Bloggeri  sunt şi vor mai apărea. Dar numai cei cu adevărat talentaţi vor rămâne şi ne vor încânta cu scrierile lor!

Advertisement

Responses

  1. tks dude:)

  2. 🙂

  3. O sa auzi si de mine in curand 😛

  4. zoso.ro nu e primul blogger. zoso.ro e adresa unui site. adresa unui site nu are cum sa fie primul blogger.

    si nu, primii bloggeri sunt andreea nastase (supermagnet.ro), dragos novac (unapezi.fourhooks.com) si tipul care are hoinar-pe-web.blogspot.com

  5. @zoso: eu asa stiam ca tu esti primul blogger ai dreptate zoso.ro e doar o adresa. rectific imediat!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: