Posted by: victorblog | 29 June 2008

Scandal la BAC!

Mai mulţi profesori corectori din Capitală au găsit peste 50 de lucrări identice, ceea ce-i conduce la bănuiala că elevii ar fi copiat la examenul scris de Limbă şi Literatura Română.

Profesorii de la centrul de evaluare de la Şcoala Nr. 128 au refuzat să mai corecteze lucrările după ce au observat că acestea sunt identice. Mai precis, elevii au comentat cu aceleaşi cuvinte o poezie a lui Nichita Stănescu.[…]

Preşedintele Comisiei de Bacalaureat, Sergiu Moga, a declarat la Realitatea TV că va fi demarată o anchetă în acest caz, însă elevii nu vor păţi nimic pentru că nu au fost prinşi copiind în timpul examenului. În cazul în care se va dovedi că examenul a fost fraudat, singurii care vor răspunde vor fi profesorii care i-au supravegheat pe elevi.

Ştire

Fiţi serioşi, cum să copieze la BAC! Nu se poate aşa ceva! Eu cred că prin telepatie au rezolvat subiectele alea. 🙂 Sa revenim la subiect uite aşa se poate copia la examen. Fiţuica sub bancă sau copiatul de la vecin sunt învechite. Sunt multe de spus despre examenul de BAC, un examen foarte important din viaţa fiecăruia aşa că fiecare face tot ce poate să-şi asigure succesul. Părerea mea e că examenul de BAC a devenit o formalitate, un mod de a-ţi găsi un loc la facultate. Problema nu trebuie găsită în pedepsirea elevilor care au copiat. Elevii trebuiau învăţaţi din timpul anului cum să interpreteze foarte uşor o poezie sau cum să realizeze un comentariu. Simplu şi fără complicaţii. Nu dau dreptate acelora care acuză că sunt prea multe variante şi nu pot fi rezolvate la timp în 4 luni. Trebuiau rezolvate în 4 ani de liceu! Vina aparţine în mare măsură profesorilor! Sistemul e de vină şi trebuie schimbat rapid. Altfel şi mai mulţi haifaivări şi messengări vor ieşi pe poarta liceului analfabeţi. Face-ţi ce trebuie!

P.S. Cuvântul faceţi e scris intenţionat în modul haicinci. Adică face-ţi, mânca-ţi, merge-ţi… că aşa e la modă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: