Posted by: victorblog | 20 June 2008

CONGRATULATIONS YOU HAVE WON THE SUM OF USD$ 3,000,000.00

OFFICIAL WINNING NOTIFICATION:
It is obvious that this notification will come to you as a surprise but please find time to read it carefully as we congratulate you over your success in the following official publication of results of the E-mail electronic online Sweepstakes organized by Microsoft,in conjunction with the foundation for the promotion of software products,(F.P.S.)held on the 2nd of June 2008,in United kingdom.
Fiecare dintre noi am primit probabil la un moment dat acest tip de e-mail. Majoritatea il aruncă direct în folderul Spam. Până la urmă cine sunt indivizii, de unde au luat adresa de e-mail şi ce vor ei?
Păi in primul rând indivizii se numesc scammers şi scopul lor e de a fura bani, nu de a da. După cum v-aţi prins nu am câştigat nici un dolar pentru că in primul rând nici nu am participat.
Deşi farsa e veche de la începuturile internetului, mulţi oameni încă pică in plasa scammerilor. Metoda funcţionează in felul următor:
1. Primul pas constă in trimiterea  e-mailul modificat cu antetul unei companii foarte cunoscute . În e-mail sunteţi informat că aţi câştigat o sumă imensă de bani. În alte variante : un bătrân bogat a murit într-un accident aviatic şi nu a lăsat nici un testament, un soldat american a găsit o comoară îngropată in deşert, etc. iar banii nu mai sunt doriţi de nimeni sau fondurile nu mai pot fi accesate.
2. Dacă persoana vizată de scammeri „muşcă” momeala şi-i contactează atunci începe adevărata operaţiune de fraudă care poate include : birouri adevărate cu numere de telefon şi fax, investitori, adrese reale majoritatea bineînţeles aflate în Nigeria, etc.
3. În majoritatea cazurilor scammerii conving persoanele vizate să le trimită o sumă simbolică de câteva sute, mii sau sute de mii de dolari pentru mituirea unui casier la bancă, diferite comisioane sau orice alte pretexte.
4. În unele cazuri scammerii îi invită pe cei vizaţi chiar în Nigeria pentru a discuta direct cu ei. Preţul biletului până acolo va fi, evident, decontat. Sosiţi acolo, persoanele vizate sunt jefuite în taxi sau în hotelul în care se va face negocierea.
Totuşi există cineva care se luptă cu aceşti scammeri. La adresa există un grup de oameni care încearcă să-i prindă. Prefăcându-se interesaţi de oferta scammerilor aceştia încearcă să-i bată cu propriile arme determinându-i să le trimită ca o dovadă de încredere, o poză cu ei ţinând în mână un mesaj foarte amuzant scris in limba engleză (unele sunt înjurături ascunse printre litere altele pur şi simplu nişte prostii). Toate  pozele primite sunt publicate pe acel site. În imaginea de mai jos autorul site-ului s-a prezentat cu numele Iwanna Shagnow ( I want to shag now – in limba engleză) şi l-a rugat pe nigerian să facă o poză cu un carton pe care e scris numele  său . Bineînţeles că scammerii, persoane africane care cunoşteau foarte puţină engleză nu s-au prins de schemă şi au muşcat momeala. Rezultatul:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: